Leirit

Yleistä leireistä

Tässä osiossa tarkempaa tietoa kesän leireistä.

Leirillä lapset pääsevät tutustumaan eläimiin ja oppivat miten niiden kanssa toimitaan. Eläinten kanssa toimiessa itsetunto kehittyy, opetellaan kärsivällisyyttä, toisten huomioon ottamista, tunnetaitoja ja pidetään hauskaa. Opitaan myös mitä kaikkea tarvitaan, että kaurapuuro päätyy lautaselle. 

Leirin ohjelmassa mm. ponien, hevosten, pupujen, vuohien ja kanojen ruokkimista ja hoitoa, aiheeseen sopivaa askartelua, poniagilitya, ratsastusta keppihevosilla, maatilan rastirataa, makkaranpaistoa, leikkejä, pelejä ja paljon muuta.

Leirin ohjaajana toimii Ida Vanonen, joka on SRL (Suomen ratsastajainliitto) hyväksymä hevosharrasteohjaaja. Idalla on yli 13vuoden kokemus opettamisesta sekä lasten ja nuorten parissa työskentelystä. Turvallisuus sekä positiivinen ilmapiiri on kaiken toimintamme lähtökohta.  

Vuoden 2022 leirit

Katso syksyn leirit tapahtuma-osiosta

Päiväleiri


Viikonloppuleirit 
Järjestämme leirejä myös sopimuksen mukaan, kysy lisää Idalta


Maatilapäiväleirit

Päiväleirimme ovat suunnattu 3-7-vuotiaille lapsille, näille leireille huoltaja voi olla tarvittaessa mukana. Päiväleirit alkavat joka päivä klo 10 ja päättyvät n. klo 14. Ohjaaja on koko ajan läsnä ja aikaisempaa kokemusta eläimistä ei tarvita. 

Viikonloppuleirit

Näille leireille ovat tervetulleita 8-13-vuotiaat lapset. Leireillä majoitutaan saunallisissa hirsimökeissä ja jokaisessa mökissä yöpyy myös täysi-ikäinen ohjaaja. Leirin ryhmäkoko pidetään pienenä, jotta pystymme takaamaan turvallisuuden toiminnassamme. Aikaisempaa kokemusta eläimistä ei tarvita, sen sijaan reppuun kannattaa pakata reilusti reipasta mieltä, tosin tässäkin ohjaajamme auttavat, jos alkuun jännittää. Yön yli kestävillä leireillä tarjoamme aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan. Leiriläisillä on mahdollisuus ostaa halutessaan herkkuja/pientä purtavaa läheisestä kioskista. Kaikki halukkaat pääsevät myös kokeilemaan ratsastusta tai kärryajelua ponilla. Toiveita ohjelmassa kuuntelemme mielellämme ja pyrimme niitä mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan.  Leiri alkaa perjantaina klo 16.30 ja päättyy sunnuntaina klo 14. Tarkempi info leiristä leirikirjeessä, varaukset Idalta.