Leirit

Yleistä leireistä

Tässä osiossa tarkempaa tietoa kesän leireistä.

Leirillä lapset pääsevät tutustumaan eläimiin ja oppivat miten niiden kanssa toimitaan. Eläinten kanssa toimiessa itsetunto kehittyy, opetellaan kärsivällisyyttä, toisten huomioon ottamista, tunnetaitoja ja pidetään hauskaa. Opitaan myös mitä kaikkea tarvitaan, että kaurapuuro päätyy lautaselle. 

Leirin ohjelmassa mm. ponien, hevosten, pupujen, vuohien ja kanojen ruokkimista ja hoitoa, aiheeseen sopivaa askartelua, poniagilitya, ratsastusta keppihevosilla, maatilan rastirataa, makkaranpaistoa, leikkejä, pelejä ja paljon muuta.

Leirin pääohjaajana toimii Ida Vanonen, joka on SRL (Suomen ratsastajainliitto) hyväksymä hevosharrasteohjaaja. Idalla on yli 13vuoden kokemus opettamisesta sekä lasten ja nuorten parissa työskentelystä. Turvallisuus sekä positiivinen ilmapiiri on kaiken toimintamme lähtökohta.  

Leiriläiset ovat tapaturmavakuutettuja järjestäjän toimesta sekä toiminnalla on vastuuvakuutus. Ruokailut sisältyvät hintaan (päiväleireillä lounas). 

Vuoden 2024 leirit

Leirit majoituksella
1. 14-16.6 Lasten (8-14v) viikonloppu maatilaleiri 260e

Päiväleirit 

2. 10-11.6 2vrk Maatilapäiväleiri klo 10-14 110e (3-7v)
3. 1-3.7 3vrk Maatilapäiväleiri klo 10-14 160e (3-7v)
4. 8-10.7 3vrk Maatilapäiväleiri klo 10-14 160e (3-7v) 
Maatilapäiväleirit

Päiväleirimme ovat suunnattu 3-7-vuotiaille lapsille, näille leireille huoltaja voi olla tarvittaessa mukana. Huoltajalle tilaamme tarvittaessa myös lounaan (+10e/vrk), ilmoitathan tästä varauksen yhteydessä. Päiväleirit alkavat joka päivä klo 10 ja päättyvät n. klo 14. Ohjaaja on koko ajan läsnä ja aikaisempaa kokemusta eläimistä ei tarvita. 

Viikonloppuleirit

Näille leireille ovat tervetulleita n.8-14-vuotiaat lapset. Leireillä majoitutaan saunallisissa hirsimökeissä ja jokaisessa mökissä yöpyy myös täysi-ikäinen ohjaaja. Leirin ryhmäkoko pidetään pienenä, jotta pystymme takaamaan turvallisuuden toiminnassamme. Tarvittaessa ryhmät jaetaan kahteen, nuorempiin ja vanhempiin. Aikaisempaa kokemusta eläimistä ei tarvita, sen sijaan reppuun kannattaa pakata reilusti reipasta mieltä, tosin tässäkin ohjaajamme auttavat, jos alkuun jännittää. Yön yli kestävillä leireillä tarjoamme aamupalan, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan. Leiriläisillä on mahdollisuus ostaa halutessaan herkkuja/pientä purtavaa läheisestä kioskista. Kaikki halukkaat pääsevät myös kokeilemaan ratsastusta tai kärryajelua ponilla. Toiveita ohjelmassa kuuntelemme mielellämme ja pyrimme niitä mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan.  Leiri alkaa perjantaina klo 16.30 ja päättyy sunnuntaina klo 15.30. Tarkempi info leiristä leirikirjeessä, varaukset Idalle.